ТЕПЛОМАСООБМІННІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

ТЕПЛОМАСООБМІННІ ХАРАКТЕРИСТИКИ


З метою ілюстрації наведемо компоненти тепломасообміну під час охолодження незбираного молока від 52 до 4 ºС з відкритої поверхні. Охолодження відбувалося за рахунок вільної конвекції, променистого теплообміну до випарника холодильника, а також масообміну під час випаровування вологи з поверхні молока. Сумарний a від молока до повітря повільно спадає від 13,8 до 12,2 Вт/(м2∙К), для практичних розрахунків може бути прийнятим a = 13 Вт/(м2∙К) = const. За відомим співвідношенням Льюїса підраховано масообмінну складову a для середини процесу. Вона становить 7,6 Вт/(м2∙К), тобто має такий самий порядок, що й інші компоненти a.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ХІМІЧНИЙ СКЛАД МОРОЗИВА