ТЕПЛОМАСООБМІННІ ХАРАКТЕРИСТИКИ
ТЕПЛОМАСООБМІННІ ХАРАКТЕРИСТИКИ
З
метою ілюстрації наведемо компоненти тепломасообміну під час охолодження
незбираного молока від 52 до 4 ºС з відкритої поверхні. Охолодження відбувалося
за рахунок вільної конвекції, променистого теплообміну до випарника
холодильника, а також масообміну під час випаровування вологи з поверхні
молока. Сумарний a від
молока до повітря повільно спадає від 13,8 до 12,2 Вт/(м2∙К), для
практичних розрахунків може бути прийнятим a =
13 Вт/(м2∙К) = const. За відомим співвідношенням Льюїса підраховано
масообмінну складову a для
середини процесу. Вона становить 7,6 Вт/(м2∙К), тобто має такий
самий порядок, що й інші компоненти a.
Коментарі
Дописати коментар