ХІМІЧНИЙ СКЛАД МОРОЗИВА

Хімічний склад морозива

Хімічний склад морозива за даними А.А. Покровського розглянуто у табл. 1.
Таблиця 1. Хімічний склад морозива, %, (за даними А. А. Покровського)
Морозиво
Вода
Білки
Жири
Вуглеводи
Органічні
кислоти
Зола
лактоза
сахароза
Молочне
71,0
3,2
3,5
5,8
15,5
0,19
0,8
Вершкове
66,0
3,3
10,0
5,8
14,0
0,12
0,8
Пломбір
60,0
3,2
15,0
5,8
15,0
0,09
0,9
Ескімо
56,0
3,5
20,0
5,3
14,3
0,17
0,7
Молочне шоколадне
69,0
4,2
3,5
5,2
17,8
0,21
0,9
Вершкове шоколадне
64,0
3,5
10,0
5,2
16,3
0,20
0,8
Пломбір шоколадний
58,0
3,6
15,0
5,0
17,3
0,20
0,9
Молочне крем-брюле
69,0
3,5
3,5
5,6
17,5
0,10
0,8
Вершкове крем-брюле
64,0
3,5
10,0
5,6
16,0
0,10
0,8
Пломбір крем-брюле
58,0
3,0
15,0
6,0
17,0
0,07
0,9
Молочне горіхове
67,0
5,4
6,5
4,6
15,5
0,14
0,9
Вершкове горіхове
62,0
5,5
13,0
4,6
14,0
0,10
0,8
Пломбір горіховий
56,0
5,2
18,0
4,9
15,0
0,08
0,9
Молочне полуничне
71,0
3,8
2,8
5,0
16,6
0,27
0,5
Вершкове полуничне
67,0
3,8
8,0
5,0
15,3
0,25
0,7
Пломбір полуничний
62,0
4,0
12,0
4,9
16,2
0,26
0,7

Вміст мінеральних речовин і вітамінів у морозиві наведено у табл. 2.
Таблиця 2. Вміст мінеральних речовин і вітамінів в морозиві, мг/100 г продукту
Морозиво
Мінеральні речовини
Вітаміни
Na
K
Ca
Mg
P
Fe
А
b-ка-
ротин
В1
В2
РР
С
Молочне
51
148
136
17
101
0,1
0,02
0,01
0,03
0,16
0,05
0,4
Вершкове
50
156
148
22
107
0,1
0,04
0,03
0,03
0,20
0,05
0,6
Пломбір
50
162
159
21
114
0,2
0,06
0,05
0,03
0,21
0,05
0,4
Ескімо
41
151
122
17
96
0,1
0,07
0,06
0,03
0,21
0,05
0,4
Молочне шоколадне
57
168
140
26
100
0,2
0,02
0,01
0,03
0,16
0,05
0,4
Вершкове шоколадне
44
158
125
17
101
0,2
0,04
0,03
0,03
0,20
0,10
0,4
Пломбір шоколадний
41
153
115
16
93
0,2
0,06
0,05
0,03
0,21
0,10
0,4
Молочне крем-брюле
46
144
131
16
95
0,1
0,02
0,01
0,03
0,16
0,05
0,4
Вершкове крем-брюле
49
152
133
17
103
0,2
0,04
0,03
0,03
0,20
0,05
0,4
Пломбір крем-брюле
50
166
158
20
113
0,5
0,06
0,05
0,03
0,21
0,05
0,4
Молочне горіхове
44
153
115
25
104
0,4
0,02
0,01
0,07
0,16
0,98
0,4
Вершкове горіхове
44
171
120
27
110
0,5
0,04
0,03
0,07
0,20
0,98
0,4
Пломбір горіховий
43
178
138
30
120
0,2
0,06
0,05
0,07
0,21
0,98
0,4
Молочне полуничне
39
97
72
11
54
0,3
0,02
0,01
0,03
0,12
0,05
9,0
Вершкове полуничне
49
176
144
20
104
0,3
0,04
0,02
0,03
0,13
0,05
9,0
Пломбір полуничний
43
155
124
17
90

0,08
0,04
0,03
0,13
0,05
9,0

Харчову та енергетичну цінність морозива (за даними Ю.О. Оленева) подано у табл. 3.
Таблиця 3. Харчова та енергетична цінність морозива
Морозиво
Вміст, г
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
білка
жиру
вуглеводів
без харчосмакових продуктів

3,7

3,5

20,9
544,00
з горіхами (шматочки)
4,7
6,9
20,2
677,90

5,2
6,8
21,4
707,19
з цукатами
3,5
3,2
19,8
514,70

4,0
3,4
20,4
548,17
з родзинками
3,5
3,2
19,8
514,70

4,0
3,4
20,4
548,17
з кавою
3,7
3,5
20,9
543,99

4,2
3,7
21,4
569,10
з цикорієм
3,7
3,5
20,9
543,99

4,2
3,7
21,4
569,10
крем-брюле
3,7
3,5
21,9
573,28

4,2
3,7
22,3
581,65
з горіхами протертими
4,3
7,1
20,5
682,08

4,8
7,0
21,1
703,00
шоколадне
3,6
3,7
21,6
560,73

4,1
3,8
22,1
581,65
з шоколадно-вафельними крихтами
4,5
6,1
25,5
728,11

5,0
6,0
28,7
703,00
з фруктами
3,2
2,8
21,8
523,07

4,0
3,0
22,3
548,59
у вафельних стаканчиках, кошиках,
конусах чи у брикетах на вафлях

4,2

3,7

25,2
631,87
Морозиво вершкове класичне у
вершковій глазурі:
шоколадній


3,2


15,1


20,6
966,63
молочно-шоколадній
3,3
15,4
20,8
983,37
кремовій
3,7
15,1
22,8
1012,66
крем-брюле
3,7
15,1
22,8
1012,66
горіховій
3,2
16,6
20,8
1025,21
фруктовій
3,1
12,9
21,0
887,12
з ароматом
3,1
14,7
21,0
958,26
шоколадній з підвищеним вмістом вологи
3,5
12,5
21,3
912,23
Морозиво вершкове класичне:
без харчосмакових продуктів

3,7

10,0

19,4
761,59
з горіхами (шматочки)
4,7
12,8
18,8
891,31

5,2
12,3
23,2
937,34
з цукатами
3,5
9,2
18,4
736,48

4,0
9,0
22,8
753,22
з родзинками
3,5
9,2
18,4
736,48

4,0
9,0
22,8
753,22
з кавою
3,7
10,0
19,4
761,59

4,2
9,7
23,2
815,99
з цикорієм
3,7
10,0
19,4
761,59

4,2
9,7
23,2
845,28
крем-брюле
3,7
10,0
20,4
778,32

4,2
9,7
25,0
815,99
з горіхами протертими
4,3
13,6
19,0
903,86

4,8
13,3
23,4
970,81
шоколадне
3,6
10,2
20,1
782,51

4,1
11,4
24,2
903,86
з шоколадно-вафельними крихтами
4,5
14,4
24,1
983,37

5,0
13,7
26,9
1050,32
з фруктами
3,2
8,0
20,8
703,00

4,0
9,7
24,1
803,43
у вафельних стаканчиках, кошиках,
конусах чи у брикетах на вафлях

4,2

9,7

23,8
832,72
Морозиво вершкове класичне у
вершковій глазурі:
шоколадній


3,2


20,3


19,4
1142,38
молочно-шоколадній
3,3
20,6
19,6
1159,12
кремовій
3,7
20,3
20,3
1167,49
крем-брюле
3,7
20,2
22,8
1205,15
горіховій
3,2
21,8
19,6
1213,52
фруктовій
3,1
18,1
19,7
1062,87
з ароматом
3,1
20,0
19,9
1138,19
шоколадній з підвищеним вмістом вологи
3,5
18,7
21,3
1117,27
Морозиво пломбір класичне:
без харчосмакових продуктів

3,7

15,0

19,4
949,89
з горіхами (шматочки)
4,7
17,7
18,8
1041,95

5,2
16,9
23,5
1004,29
з цукатами
3,5
13,8
18,3
891,31

4,0
13,8
23,1
983,37
з родзинками
3,5
13,8
18,3
891,31

4,0
13,8
23,1
983,37
з кавою
3,7
15,0
19,4
949,89

4,2
14,4
24,1
1016,84
з цикорієм
3,7
15,0
19,4
949,89

4,2
14,4
24,1
1016,84
крем-брюле
3,7
15,0
21,4
991,74

4,2
14,4
25,9
1046,14
з горіхами протертими
4,3
18,6
19,0
1092,16

4,8
17,5
23,7
1142,38
шоколадне
3,6
15,2
20,9
979,18

4,1
14,5
25,5
1041,95
з шоколадно-вафельними крихтами
4,5
16,4
24,0
1096,35

5,0
15,7
27,2
1129,83
з фруктами
3,2
12,0
20,8
853,65

4,0
11,6
24,4
975,00
у вафельних стаканчиках, корзиночках,
конусах чи у брикетах на вафлях

4,2

14,4

24,1

1016,84
Морозиво пломбір класичне у вершковій глазурі:
шоколадній

3,2

24,3

19,2

1288,84
молочно-шоколадній
3,3
24,6
19,4
1305,58
кремовій
3,7
24,3
20,1
1339,05
крем-брюле
3,7
24,2
22,6
1376,71
горіховій
3,2
25,8
19,4
1351,61
фруктовій
3,1
22,1
19,5
1209,33
з ароматом
3,1
24,0
19,7
1284,65
шоколадній з підвищеним вмістом вологи
3,5
22,7
20,3
1251,18
Морозиво плодово-ягідне, у тому числі:
у вершковій глазурі

0,5

-

26,2
447,75
шоколадній
2,5
12,0
24,7
908,05
молочно-шоколадній
3,0
11,3
24,7
887,12
кремовій
6,1
9,8
23,8
870,38
крем-брюле
5,4
8,7
26,1
853,65
горіховій
2,6
12,4
24,7
924,78
фруктовій
1,4
12,1
25,3
903,86
з ароматом
1,2
12,0
25,4
891,31
шоколадній з підвищеним вмістом вологи
2,5
10,0
26,0
853,65
Морозиво ароматизоване в глазурі:
шоколадній

2,1

12,0

23,7

882,94
молочно-шоколадній
2,6
11,3
23,7
866,20
кремовій
5,7
9,8
26,8
912,23
крем-брюле
5,0
8,7
29,1
941,52
горіховій
2,2
12,4
27,7
966,63
фруктовій
1,0
12,1
28,3
836,91
з ароматом
0,8
12,0
28,4
899,68
шоколадній з підвищеним вмістом вологи
2,1
10,1
26,0
845,28


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША