ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ КИСЛОМОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Енергетична цінність кисломолочних продуктів


Хімічний склад та енергетична цінність кефіру
Вміст основних компонентів кефіру та їх енергетична цінність розглянуто у табл. 1.
Таблиця 1. Вміст основних компонентів кефіру та їх енергетична цінність
Кефір
Вміст основних харчових речовин,
г у 100 г продукту
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
сухих
речовин
білка
жиру
лактози
органічних
кислот
мінеральних
речовин
1%-ї жирності
12,7
4,3
1,0
5,3
0,90
1,2
205
3,2-ї жирності
11,7
2,8
3,2
4,1
0,90
0,7
247
Нежирний
8,6
3,0
0,05
3,8
0,90
0,7
126

Харчову та енергетичну цінність простокваші розглянуто в табл. 2.
Таблиця 2. Харчова та енергетична цінність простокваші
Простокваша
Вміст основних харчових речовин, г у 100 г продукту
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
сухих
речовин
білка
жиру
лактоза
органічних
кислот
золи
Нежирна
8,4
3,0
0,05
3,8
0,80
0,7
126
3,2%-ї жирності
11,6
2,8
3,2
4,1
0,80
0,7
243
мечніківська
14,3
2,8
6,0
4,0
0,80
0,7
347
8%-ї жирності
16,65
2,8
8,0
4,4
0,80
0,65
-

Хімічний склад та енергетичну цінність йогурту наведено у табл. 3.
Таблиця 3. Хімічний склад та енергетична цінність йогурту
Йогурт
Вміст основних харчових
речовин, г у 100 г продукту
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
сухих
речовин
білків
жиру
вуглеводів
золи
1,5%-ї жирності
88,0
5,0
1,5
3,5
0,7
213
1,5%-ї жирності солодкий
83,0
5,0
1,5
8,5
0,7
293
3,2%-ї жирності
86,3
5,0
3,2
3,5
0,7
280
3,2%-ї жирності солодкий
81,3
5,0
3,2
8,5
0,7
356
6%-ї жирності
83,5
5,0
6,0
3,5
0,7
385
6%-ї жирності солодкий
78,5
5,0
6,0
8,5
0,7
464
Нежирний ароматизований
вітамінізований вітаміном А з:






цукром
18,0
3,6
0,05
13,0
0,9
276
аспартамом
11,0
4,3
0,05
6,3
0,9
180
1,5%-ї жирності ароматизований,
вітамінізований:






b-каротином з






цукром,
16,0
4,0
1,5
13,0
0,9
343
аспартамом;
13,0
4,2
1,5
6,3
0,9
234
полівітамінним преміксом з






цукром,
20,0
4,1
1,5
13,3
1,0
347
аспартамом
14,0
4,3
1,5
6,6
1,0
239
2,5%-ї жирності ароматизований,
вітамінізований:






b – каротином з






цукром,
17,0
2,6
2,5
11,0
0,7
322
аспартамом;
10,0
2,8
2,5
4,7
0,7
218
полівітамінним преміксом з






цукром,
17,0
2,6
2,5
11,0
0,7
322
аспартамом
10,0
2,8
2,5
4,7
0,7
218
3,5%-ї жирності ароматизований
вітамінізований:






b – каротином з






цукром,
18,0
2,6
3,5
11,0
0,7
360
аспартамом;
11,0
2,8
3,5
4,7
0,7
260
полівітамінним преміксом з






цукром,
18,0
2,6
3,5
11,0
0,7
360
аспартамом
11,0
2,8
3,5
4,7
0,7
260
1,5%-ї жирності ароматизований
вітамінізований з:






цукром
17,0
4,0
1,5
11,0
0,7
377
аспартамом
10,0
4,0
1,5
4,0
0,7
193
1,5%-ї жирності плодово-ягідний
18,0
2,7
2,5
11,0
0,6
296

Хімічний склад та енергетичну цінність сметани наведено у табл. 4.
Таблиця 4. Харчова та енергетична цінність сметани

Продукт
Масова частка основних
харчових речовин, %
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
сухих
речовин
білка
жиру
вуглеводів
золи
Сметана:
15%-ї жирності
22,3
2,9
15,0
3,0
0,6
672
20%-ї жирності
27,3
2,8
20,0
3,2
0,5
862
25%-ї жирності
31,5
2,6
25,0
2,7
0,5
1025
30%-ї жирності
36,4
2,6
30,0
2,8
0,5
1234
40%-ї жирності
45,8
2,4
40,0
2,6
0,4
1432
Сметана з наповнювачами:






Студентська 10%-ї жирності

3,6
10,0
3,0
196
Столова 15%-ї жирності

3,5
15,0
2,9
684
Домашня 10%-ї жирності

3,5…4,0
10,0
4,0
0,6
521
Домашня 20%-ї жирності

3,4
20,0
2,8
873
Сметана “Святкова”






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША