ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ КИСЛОМОЛОЧНОГО СИРУ І ВИРОБІВ

Енергетична цінність кисломолочного сиру і виробів

Харчову та енергетичну цінність різних видів кисломолочного сиру наведено у табл. 1.
Таблиця 1. Хімічний склад та енергетична цінність кисломолочного сиру
Кисломолочний сир
Вміст основних харчових речовин
у 100 г продукту, г
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
жир
вода
білки
лактоза
органічні
кислоти
зола
Нежирний
80,0
18,0
1,8
1,22
1,2
368
18%-ї жирності (жирний)
18
65,0
14,0
2,8
1,00
1,0
945
9%-ї жирності (напівжирний)
9
73,0
16,7
2,0
1,00
1,0
652
11%-ї жирності (м’який
дієтичний жирний)
11
73,0
16,0
1,0
1,00
1,0
712
4%-ї жирності (м’який
дієтичний напівжирний)
4
77
16,5
1,8
1,00
1,0
435
5%-ї жирності (Селянський)
5
75,0
17,0
1,8
1,00
1,1
519
2%-ї жирності (Столовий)
2
76.0
18,0
2,0
419
Примітка. У дужках наведено поширену назву кисломолочного сиру до введення в дію ДСТУ 4554:2006.

Харчову та енергетичну цінність сиркових виробів наведено в табл. 2.
Таблиця 2. Харчова та енергетична цінність сиркових виробів
Продукт
Вміст основних харчових речовин у 100 г продукту, г
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
Вода
Білки
Вуглеводи
Органічні кислоти в перерахунку на молочну
Зола
Лактоза
Сахароза
Маса сиркова
55,0
11,0
1,5
13,0
0,5
0,9
1189
Сирки дитячі
51,0
9,1
1,5
17,0
0,5
0,9
1318
Сирки та маса сиркова «Особлива»
41,0
7,1
1,5
26,0
0,5
0,9
1427
Сирки та маса сиркова з різними наповнювачами
61,0
12,0
1,5
10,0
0,5
0,9
890
Сирки та маса сиркова «Десертні»
60,0
8,0
1,5
12,0
0,5
0,9
1088
Сирки та маса сиркова «Слов'янські»
67,0
10,0
1,6
11,0
0,5
0,9
795
Сирки глазуровані
36,0
8,5
1,5
26,0
0,5
1,2
1699

Вміст мінеральних речовин, вітамінів та їх енергетичну цінність у стравах із сиру кисломолочного подано в табл. 3.
Таблиця 3. Вміст мінеральних речовин, вітамінів та їх енергетичну цінність у стравах із сиру кисломолочного

Продукт
Мінеральні речовини
Вітаміни
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
Na
K
Ca
Mg
P
Fe
A
b-ка-ротин
B1
B2
PP
C
Сирники з сиру
кисломолочного
549
138
163
28
229
0,79
0,05
0,04
0,07
0,27
0,74
0,3
937
з сиру кисломолочного
552
143
121
29
200
0,66
0,01
0,01
0,05
0,25
0,78
0,3
670
Сирники із моркви
425
145
131
27
187
0,8
0,05
1,66
0,07
0,23
0,72
0,7
937

427
149
101
28
165
0,7
0,02
1,64
0,07
0,21
0,76
0,7
737
Сирники з сиру кисломолочного і картоплі
422
323
103
27
169
0,9
0,04
0,04
0,10
0,20
1,02
4,4
766

424
326
79
27
152
0,9
0,02
0,02
0,10
0,19
1,05
4,4
607
Пудинг із напівжирного сиру кисломолочного (запечений)
442
187
131
22
188
0,9
0,06
0,03
0,06
0,22
0,49
0,2
954
Пудинг із знежиреного сиру кисломолочного (запечений)
444
190
101
23
166
0,8
0,03
0,01
0,06
0,21
0,52
0,2
749
Запіканка із напівжирного
сиру кисломолочного
567
122
152
23
210
0,6
0,06
0,04
0,05
0,25
0,51
0,3
967
Запіканка зі знежиреного
сиру кисломолочного
569
127
114
23
183
0,5
0,02
0,02
0,05
0,24
0,56
0,3
716
Вареники ліниві з
напівжирного сиру кисломолочного
418
106
111
21
179
0,7
0,05
0,02
0,06
0,21
0,54
0,2
674
Вареники ліниві зі
знежиреного сиру кисломолочного
400
109
84
21
158
0,6
0,02
Сліди
0,06
0,19
0,57
0,2
469

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША