ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ ВЕРШКІВ
ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ ВЕРШКІВ
Харчову й енергетичну цінність
пастеризованих і стерилізованих вершків наведено у табл. 1.
Таблиця 1. Хімічний склад та енергетична цінність
питних видів вершків
Вершки пастеризовані
та стерилізовані
жирністю, %
|
Масова частка, %
|
Енергетична
цінність,
кДж/кг
|
|||||
вологи
|
білка
|
жиру
|
лактози
|
органічних
кислот
|
золи
|
||
10
|
82,2
|
3,0
|
10,0
|
4,0
|
0,17
|
0,6
|
4940
|
20
|
72,8
|
2,8
|
20,0
|
3,7
|
0,17
|
0,5
|
8580
|
35
|
59,0
|
2,5
|
35,0
|
3,0
|
0,14
|
0,4
|
14100
|
Коментарі
Дописати коментар