ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ПОКАЗНИКИ ПИТНИХ ВИДІВ МОЛОКА

ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ПОКАЗНИКИ ПИТНИХ ВИДІВ МОЛОКА

Зовнішній вигляд і консистенція – однорідна рідина без осаду та пластівців білка та грудочок жиру. Для молока з наповнювачами допускається незначний осад кави чи какао.
Смак і запах – чисті, без сторонніх, не властивих свіжому молоку присмаків і запахів з легким присмаком пастеризації. Для пряженого, стерилізованого та УВТ-обробленого молока характерний виражений  присмак пастеризації; для молока, виробленого із застосуванням сухих молочних продуктів або згущених молочних консервів, – солодкуватий присмак; для молока з наповнювачами – солодкий смак та аромат, зумовлений внесеним наповнювачем.

Колір – білий, рівномірний за своєю масою, або білий із трохи жовтуватим відтінком, для нежирного молока – із трохи синюватим відтінком; для пряженого, стерилізованого та УВТ-обробленого молока – з кремовим відтінком (допускається ледь буруватий колір); для молока з наповнювачами відтінок, зумовлений кольором внесеного наповнювача.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША