ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ПОКАЗНИКИ ПИТНИХ ВИДІВ МОЛОКА
ОРГАНОЛЕПТИЧНІ ПОКАЗНИКИ ПИТНИХ ВИДІВ МОЛОКА
Зовнішній вигляд і
консистенція – однорідна рідина без осаду та пластівців
білка та грудочок жиру. Для молока з наповнювачами допускається незначний осад
кави чи какао.
Смак і запах –
чисті, без сторонніх, не властивих свіжому молоку присмаків і запахів з легким
присмаком пастеризації. Для пряженого, стерилізованого та УВТ-обробленого
молока характерний виражений присмак
пастеризації; для молока, виробленого із застосуванням сухих молочних продуктів
або згущених молочних консервів, – солодкуватий присмак; для молока з
наповнювачами – солодкий смак та аромат, зумовлений внесеним наповнювачем.
Колір –
білий, рівномірний за своєю масою, або білий із трохи жовтуватим відтінком, для
нежирного молока – із трохи синюватим відтінком; для пряженого, стерилізованого
та УВТ-обробленого молока – з кремовим відтінком (допускається ледь буруватий
колір); для молока з наповнювачами відтінок, зумовлений кольором внесеного
наповнювача.
Коментарі
Дописати коментар