ДІЄТИЧНІ МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ ДЛЯ ЛІКУВАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ З РІЗНОЮ ПАТОЛОГІЄЮ

Дієтичні молочні продукти для лікувального харчування дітей з різною патологією

Таблиця 1. Хімічний склад та енергетична цінність відновлених (15 г порошку на 100 мл води) сумішей «Ентипів»
Харчові речовини
Вміст в перерахунку на 100 мл «Ентипів»
білкового
низько-
калорійного
калорійного
проти-
анемічного
ацидо-
фільного
Вода, г
85,9
86,7
85,48
83,92
85,6
Білки, г
7,08
7,05
2,94
5,42
5,88
Жир, г
2,03
0,15
5,85
0,98
3,07
Вуглеводи, г
4,19
6,03
4,97
6,77
4,6
Зола, г
0,9
1,5
0,66
0,75
0,85
Мінеральні
речовини, мг





Na
89
92
49,5
104,3
105
K
146
160
144
60
94,5
Ca
113
129
131
36
120
P
103
127
90
40
90
Mg
21
23
16
9
15,9
Fe
11
11
11
22
10,8
Вітаміни, мг





А
0,018
0,056
0,0057
0,011
D2
0,0012
0,0038
0,0069
E
0,33
1,02
0,19
C
6,60
6,59
6,60
5,25
6,27
РР
1,41
1,42
1,35
1,2
1,33
B1
0,165
0,168
0,165
0,141
0,16
B2
0,36
0,414
0,36
0,245
0,36
B6
0,165
0,135
0,165
0,135
Енергетична
цінність, кДж/100 г
260
218
347
232
288,75

Таблиця 2. Хімічний склад та енергетична цінність відновлених (12 г порошку на 100 мл) низькокалорійних сумішей
Харчові речовини
Вміст в перерахунку на 100 мл відновленої суміші
З солодовим екстрактом
З рисовим борошном
З вівсяним борошном
З гречаним борошном
З толокном
Низьколактозне молоко
Вода, г
88,1
88,1
88,2
88,1
88,2
88,7
Білки, г
2,0
1,9
2,0
2,0
2,0
2,8
Жир, г
3,4
3,4
3,4
3,4
3,4
3,1
В тому числі:






Молочний
2,55
2,55
2,55
2,55
2,55
2,32
рослинний
0,85
0,85
0,85
0,85
0,85
0,78
Вуглеводи, г
6,0
6,1
5,9
6,0
5,9
5,4
В тому числі:






Лактоза
0,05
0,05
0,05
0,05
0,05
0,07
Сахароза
4,50
4,83
4,85
4,85
4,85
5,33
Декстрин-мальтоза
1,45
Вуглеводи борошна
1,22
1,00
1,1
1,00
Зола, г
0,5
0,5
0,5
0,5
0,5
0,6
Мінеральні речовини, мг






Na
25,7
24,1
23,8
23,8
24,1
36
K
21,4
20,5
23,9
21,7
24,7
29,8
Ca
9,5
9,1
9,7
9,5
9,7
13,4
P
11,9
12,7
16,2
14,8
15,7
16,9
Mg
4,2
4,4
5,6
4,7
5,5
6,0
Fe
0,79
0,82
0,85
0,85
0,95
0,25
Вітаміни, мг






А
0,036
0,035
0,035
0,035
0,035
0,02
D2
0,002
0,002
0,002
0,002
0,002
0,002
E
0,54
0,54
0,54
0,54
0,54
0,2
C
4,212
4,212
4,212
4,212
4,212
0,9
РР
0,268
0,288
0,282
0,313
0,277
0,01
B1
0,012
0,013
0,017
0,018
0,015
0,029
B2
0,037
0,037
0,039
0,040
0,038
0,13
B6
0,02
0,02
0,02
0,02
0,02
0,039
Енергетична цінність,
кДж/100 г
256
254
256
254
256
228

Таблиця 3. Хімічний склад та енергетична цінність кисломолочних безлактозних сумішей
Харчові речовини
Вміст в 100 мл суміші
Рідких
пастоподібних
Сухі речовини, г
88,2
79,5
Білки, г
2,0
5,6
Жир, г
3,5
6,4
В тому числі:


Молочний
2,6
4,8
Рослинний
0,9
1,6
Вуглеводи, г
6,0
7,8
В тому числі:


Сахароза
4,5
6,3
Глюкоза
0,5
0,5
Лактоза
0,005
0,003
Крохмаль
1,0
1,0
Зола, г
0,25
0,7
Мінеральні речовини, мг


Na
24,5
15,0
K
19,6
50,0
Ca
12,7
35,0
P
8,2
22,5
Mg
5,6
15,7
Fe
0,8
0,5
Вітаміни, мг


А
0,035
0,04
D2
0,0002
0,0004
E
0,54
0,4
C
4,20
1,8
РР
0,28
0,2
B1
0,015
0,058
B2
0,038
0,26
Пантотенова кислота
3,0
6,0
Фолацин
0,004
0,008
B6
0,02
0,078
Енергетична цінність,
кДж/100 г
260
458

Таблиця 4. Хімічний склад та енергетична цінність сухого молочного продукту «Кобоміл» з кобилячого молока
Харчові речовини
Вміст в 100 г продукту
Харчові речовини
Вміст в 100 г продукту
Вода, г
3,5
Вітаміни, мг

Білки, г
14,0
А
0,38
Жир, г
25,5
D2
0,008
В тому числі:

E
5,0
Молочний
9,3
C
35,0
Рослинний
16,2
РР
4,0
Вуглеводи
(лактоза), г
54,2
B1
0,38
Зола, г
2,8
B2
0,54
Мінеральні
речовини, мг

Пантотенова
кислота
23,0
В тому числі:

B6
0,38
Cu
0,5
B12
0,0004
Fe
9,5
фолацин
0,04
Zn
3,8
Енергетична
цінність, кДж/100 г
2046


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША