ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ ВЕРШКОВОГО МАСЛА І СПРЕДІВ

Енергетична цінність вершкового масла і спредів

Вміст мінеральних речовин, вітамінів та енергетичну цінність вершкового масла наведено у табл. 1.
Таблиця 1. Вміст мінеральних речовин, вітамінів та енергетична цінність вершкового масла
Продукт
Мінеральні речовини
Вітаміни
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
Na
K
Ca
Mg
P
Fe
A
b-ка-
ротин
B1
B2
PP
C
Вершкове масло Екстра
несолоне
74
23
22
3
19
0,2
0,50
0,34
Сліди
0,01
0,10
0
3130
Вершкове масло Селянське
з масовою часткою жиру 78 % несолоне
77
24
23
3
19
0,2
0,45
0,33
Сліди
0,01
0,10
0
2966
Вершкове масло Селянське
з масовою часткою жиру 77 % солоне
478
24
23
3
19
0,2
0,45
0,33
Сліди
0,01
0,10
0
2929
Вершкове масло Селянське
з масовою часткою жиру 72,5 % несолоне
81
26
24
3
20
0,2
0,40
0,30
0,01
0,01
0,11
0
2766
Вершкове масло Селянське
з масовою часткою жиру 71,5 % солоне
482
26
24
3
20
0,2
0,40
0,30
0,01
0,01
0,11
0
2728
Вершкове масло Бутербродне
16
25
34
1,5
45
0,3
0,40
0,28
0,01
0,11
0,05
0
2385
Масло топлене
-
-
-
-
-
-
0,60
0
0
0
0
0
3711

Склад низькожирного вершкового масла, масла зниженої жирності (десертного) і консервного розглянуто відповідно у табл. 2, 3, 4.
Таблиця 2. Склад низькожирного вершкового масла
Продукт
Масова частка, %
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
жиру
СЗМЗ
С
СР
вологи
всього
білків
Маслянка
40,0
15,0
5,9…11,0
0…3,5
0…2,5
45…39
1707…1729
45,0
15,0
5,9…11,0
0…3,5
0…2,5
40…34
1870…1957
Вершкові пасти
31,0
15…17
7,9…11,5
0…7,0
0…2,5
39,9…51,5
1387…1522
Бутербродна паста
31,0
15…17
6,0…8,1
39,9…51,5
1390…1595

Примітка: СЗМЗ – сухий знежирений молочний залишок, С – сахароза, СР – сухі речовини.

Таблиця 3. Склад масла зниженої жирності (десертного)
Масло
Масова частка, %
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
жиру
Сухих знежирених речовин
вологи
всього
у тому числі
СЗМЗ
наповнювача
С
Шоколадне
62,0
22,0
1,5
2,5
18,0
16,0
2644
зі смаковими наповнювачами:







з какао
57; 52
15; 18
2,5; 10
2,5
10; 5,5
28; 30
2372; 2264
з кавою
57; 52
15; 18
4,6; 11,1
0,4
10; 5,5
28; 30
з цикорієм
57; 52
15; 18
4,3; 11,8
0,7
10; 5,5
28; 30
Фруктово-ягідне
57; 52
15; 18
3; 10,5
2,0
10; 5,5
28; 30
2374
Медове
52,0
31,0
1,0
30,0
17,0
2433

Таблиця 4. Склад консервного масла
Продукт
Масова частка, %
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
жиру
СЗМЗ
С
СР
вологи
всього
білка
Стерилізоване масло
82,5
78,0
1,5
2,0
16,0
20,0
3313
2961
Сухе масло
80,0
70,0
16,0
26,0
4,0
4,0
3318
3070
Каймак
50,0
13,0
5,0
37,0
2050
Креми:
з кавою
з какао

45,0
45,0

10,6
10,3

5,0
5,0

12,0
12,0

0,4
2,5

32,0
30,0

2050
2050


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША