ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ СИРІВ

Енергетична цінність сирів

Харчову та енергетичну цінність, мінеральний і вітамінний вміст твердих та інших видів сирів різних асортиментів наведено в табл. 1, 2, 3. 4.
Таблиця 1. Харчова та енергетична цінність твердих сирів
Сири
Білки, г
Жири, г
Вітаміни, мг
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
А
В2
Український
24,0
30,0
0,26
0,30
1550
Карпатський
24,0
30,0
0,26
0,30
1550
Львівський
25,2
20,4
0,13
0,22
1278
Славутич 30%-ї жирності
30,5
15,5
0,17
0,35
1131
Славутич 45%-ї жирності
24,6
25,2
0,23
0,36
1425
Буковинський
24,6
25,2
0,23
0,36
1425
Пошехонський
26,0
26,5
0,23
0,30
1464

Таблиця 2. Вміст, мг/100 г продукту, мінеральних речовин і вітамінів та енергетична цінність м’яких сирів
Сир
Мінеральні речовини
Вітаміни
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
Na
K
Ca
P
А
b-ка-
ротин
В1
В2
РР
С
Дорогобужський
-
-
723
429
-
-
-
-
-
-
1456
Рокфор
1900
187
639
405
0,25
0,17
0,03
0,27
0,47
2,0
1519

Таблиця 3. Вміст, мг/100 г продукту, мінеральних речовин, вітамінів та енергетична цінність розсільних сирів
Сир
Мінеральні речовини
Вітаміни
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
Na
K
Ca
P
А
b-ка-
ротин
В1
В2
РР
С
Бринза з коров’ячого молока
1560
-
530
210
-
-
0,04
0,12
-
1,0
1088
Бринза з овечого молока
1600
-
550
220
-
-
0,05
0,15
-
1,0
1247
Сулугуні
1500
-
-
-
-
-
-
-
-
-
1192

Таблиця 4. Вміст, мг/100 г продукту, мінеральних речовин, вітамінів, і енергетична цінність традиційних плавлених сирів
Сир
Мінеральні речовини
Вітаміни
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
Na
K
Ca
Mg
P
Fe
А
b-каротин
В1
В2
РР
С
Російський
730
760
470
0,15
0,08
0,02
0,39
0,55
1,2
1423
Костромський
1134
Новий 40%-ї жирності
1091
200
685
0,01
0,35
1130
Новий 30%-ї жирності
680
946
Ковбасний копчений
1130



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША