ХІМІЧНИЙ СКЛАД ЗГУЩЕНИХ МОЛОЧНИХ КОНСЕРВІВ І СУХИХ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ ЗА А. А. ПОКРОВСЬКИМ

Хімічний склад згущених молочних консервів і сухих молочних продуктів за  А. А. Покровським

Хімічний склад згущених молочних консервів і сухих молочних продуктів розглянуто в табл. 1.

Таблиця 1. Хімічний склад згущених молочних консервів і сухих молочних продуктів
Продукт
Вміст компонентів, г/100 г продукту
вода
білки
жири
вуглеводи
органічні
кислоти
зола
лактоза
сахароза
Молоко сухе незбиране
герметична упаковка
4,0
25,6
25,0
39,4
6,0
Молоко сухе знежирене
герметична упаковка
4,0
37,9
1,0
50,3
6,8
Молоко сухе смоленське
4,0
32,0
15,0
42,8
0,20
6,0
Молоко згущене
стерилізоване
74,1
7,0
7,9
9,5
1,5
Молоко згущене
стерилізоване відбірне
69,0
8,3
9,5
11,3
0,30
1,6
Молоко згущене з цукром
26,5
7,2
8,5
12,5
43,5
1,8
Молоко згущене
з цукром нежирне
27,7
11,0
0,5
14,5
44,0
0,50
1,8
Вершки сухі
4,0
23,0
42,7
26,3
4,0
Вершки сухі з цукром
4,0
17,0
44,7
20,6
10,0
3,7
Вершки сухі з кавою
4,0
11,5
18,5
14,0
49,0
3,0
Вершки сухі з какао
4,0
11,1
19,0
13,7
49,0
3,2
Вершки сухі високожирні
2,0
10,0
75,0
10,0
3,0
Вершки згущені з цукром
23,9
8,0
19,0
10,0
37,0
0,30
1,8
Какао зі згущеним
молоком і цукром
27,2
8,2
7,5
11,4
43,5
2,2
Какао зі згущеними
вершками та цукром
25,8
8,2
15,5
10,3
38,0
2,2
Кава натуральна зі згущеним
молоком і цукром
28,0
8,4
8,6
9,0
44,0
2,0
Кава натуральна зі згущеними вершками і цукром
26,0
7,0
19,0
9,0
37,0
2,0
Суха сироватка
4,0
12,0
1,1
73,3
3,60
6,0
Каймак-масло консервне
36,0
5,7
50,0
7,0
1,3
Простокваша (сублімаційне
сушіння)
4,0
20,0
40,0
30,1
0,90
5,0
Йогурт (сублімаційне сушіння)
4,0
16,0
36,0
38,1
0,90
5,0
Йогурт солодкий (сублімаційне
сушіння)
4,0
16,0
27,5
25,3
22,0
0,70
4,5
Йогурт плодово-ягідний
(сублімаційне сушіння)
4,0
16,0
26,0
22,5
26,0
1,10
4,4
Ацидофільна паста
(сублімаційне сушіння)
4,0
15,2
12,5
1,0
64,0
1,30
2,0

Вміст мінеральних речовин і вітамінів та енергетичну цінність консервів наведено в табл. 2.

Таблиця 2. Вміст, мг/100 г, мінеральних речовин і вітамінів та енергетична цінність молочних консервів
Продукт
Мінеральні речовини
Вітаміни
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
Na
K
Ca
Mg
P
Fe
А
b-каро-тин
В1
В2
РР
С
Молоко сухе незбиране герметична упаковка
400
1000
919
139
790
1,1
0,25
0,11
0,20
1,30
0,70
4,0
1987
Молоко сухе знежирене герметична упаковка
500
1224
1107
156
976
1,0
0,01
Сліди
0,30
1,80
1,20
4,0
1460
Молоко сухе смоленське
424
1010
922
139
790
1,0
0,17
0,08
0,24
1,30
0,70
4,0
1774
Молоко згущене стерилізоване
133
308
242
37
204
0,2
0,03
0,02
0,06
0,20
0,20
1,2
565
Молоко згущене стерилізоване відбірне
137
366
287
37
218
0,2
0,04
0,03
0,06
0,25
0,20
1,4
678
Молоко згущене з цукром
106
380
307
34
219
0,2
0,03
0,02
0,06
0,20
0,20
1,0
1318
Молоко згущене з цукром нежирне
116
380
317
34
229
0,2
Сліди
Сліди
0,06
0,15
0,20
1,0
1130
Вершки сухі
201
726
700
80
543
0,8
0,35
0,16
0,25
0,90
1,00
3,0
2406
Вершки сухі з цукром
190
508
491
54
380
0,7
0,35
0,16
0,25
0,90
1,00
2,0
2448
Вершки сухі з кавою
180
308
391
54
300
0,7
0,20
0,10
0,15
0,70
1,10
2,0
1879
Вершки сухі з какао
198
342
392
56
312
0,9
0,20
0,10
0,15
0,71
0,55
2,0
1882
Вершки сухі високожирні
100
589
500
80
404
1,3
0,45
0,20
0,10
0,50
0,30
1,0
3151
Вершки згущені з цукром
125
334
250
36
170
0,1
0,08
0,06
0,05
0,30
0,18
0,5
1590
Какао зі згущеним молоком та цукром
0,03
0,02
0,10
0,33
0,44
1280
Какао зі згущеними вершками з цукром
0,06
0,04
0,10
0,35
0,40
1477
Кава натуральна зі згущеним молоком з цукром
0,03
0,02
0,07
0,40
0,93
1297
Кава натуральна зі згущеними вершками з цукром
0,07
0,04
0,07
0,43
0,82
1556
Суха сироватка
300
1400
1100
150
700
1,5
Сліди
0,21
1,30
0,82
5,0
1448
Каймак-масло консервне
101
280
240
27
200
0,3
0,36
0,18
0,04
1,30
Сліди
Сліди
2088
Простокваша (сублімаційне сушіння)
387
1057
1104
54
544
1,0
0,30
0,10
0,15
0,20
0,90
6,0
2326
Йогурт (сублімаційне сушіння)
387
1057
1104
54
544
0,9
0,25
0,10
0,15
0,55
0,90
6,0
2235
Йогурт солодкий (сублімаційне сушіння)
356
750
901
45
544
0,9
0,22
0,07
0,20
0,59
0,90
5,0
2054
Йогурт плодово-ягідний  (сублімаційне сушіння)
337
765
895
44
544
1,1
0,15
0,07
0,20
0,50
0,97
6,5
2025
Ацидофільна паста (сублімаційне сушіння)
81
270
315
23
322
1,2
0,10
0,03
0,15
0,45
0,85
6,5
1766


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША