ХІМІЧНИЙ СКЛАД ЗГУЩЕНИХ МОЛОЧНИХ КОНСЕРВІВ І СУХИХ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ ЗА А. А. ПОКРОВСЬКИМ
Хімічний склад згущених молочних консервів і сухих молочних продуктів за А. А. Покровським
Хімічний склад згущених
молочних консервів і сухих молочних продуктів розглянуто в табл. 1.
Таблиця 1. Хімічний склад згущених молочних консервів і сухих молочних продуктів
Продукт
|
Вміст компонентів, г/100 г продукту
|
||||||
вода
|
білки
|
жири
|
вуглеводи
|
органічні
кислоти
|
зола
|
||
лактоза
|
сахароза
|
||||||
Молоко сухе незбиране
герметична упаковка
|
4,0
|
25,6
|
25,0
|
39,4
|
−
|
−
|
6,0
|
Молоко сухе знежирене
герметична упаковка
|
4,0
|
37,9
|
1,0
|
50,3
|
−
|
−
|
6,8
|
Молоко сухе смоленське
|
4,0
|
32,0
|
15,0
|
42,8
|
−
|
0,20
|
6,0
|
Молоко згущене
стерилізоване
|
74,1
|
7,0
|
7,9
|
9,5
|
−
|
−
|
1,5
|
Молоко згущене
стерилізоване відбірне
|
69,0
|
8,3
|
9,5
|
11,3
|
−
|
0,30
|
1,6
|
Молоко згущене з цукром
|
26,5
|
7,2
|
8,5
|
12,5
|
43,5
|
−
|
1,8
|
Молоко згущене
з цукром нежирне
|
27,7
|
11,0
|
0,5
|
14,5
|
44,0
|
0,50
|
1,8
|
Вершки сухі
|
4,0
|
23,0
|
42,7
|
26,3
|
−
|
−
|
4,0
|
Вершки сухі з цукром
|
4,0
|
17,0
|
44,7
|
20,6
|
10,0
|
−
|
3,7
|
Вершки сухі з кавою
|
4,0
|
11,5
|
18,5
|
14,0
|
49,0
|
−
|
3,0
|
Вершки сухі з какао
|
4,0
|
11,1
|
19,0
|
13,7
|
49,0
|
−
|
3,2
|
Вершки сухі високожирні
|
2,0
|
10,0
|
75,0
|
10,0
|
−
|
−
|
3,0
|
Вершки згущені з цукром
|
23,9
|
8,0
|
19,0
|
10,0
|
37,0
|
0,30
|
1,8
|
Какао зі згущеним
молоком і цукром
|
27,2
|
8,2
|
7,5
|
11,4
|
43,5
|
−
|
2,2
|
Какао зі згущеними
вершками та цукром
|
25,8
|
8,2
|
15,5
|
10,3
|
38,0
|
−
|
2,2
|
Кава натуральна зі згущеним
молоком і цукром
|
28,0
|
8,4
|
8,6
|
9,0
|
44,0
|
−
|
2,0
|
Кава натуральна зі згущеними
вершками і цукром
|
26,0
|
7,0
|
19,0
|
9,0
|
37,0
|
−
|
2,0
|
Суха сироватка
|
4,0
|
12,0
|
1,1
|
73,3
|
−
|
3,60
|
6,0
|
Каймак-масло консервне
|
36,0
|
5,7
|
50,0
|
7,0
|
−
|
−
|
1,3
|
Простокваша (сублімаційне
сушіння)
|
4,0
|
20,0
|
40,0
|
30,1
|
−
|
0,90
|
5,0
|
Йогурт (сублімаційне сушіння)
|
4,0
|
16,0
|
36,0
|
38,1
|
−
|
0,90
|
5,0
|
Йогурт солодкий (сублімаційне
сушіння)
|
4,0
|
16,0
|
27,5
|
25,3
|
22,0
|
0,70
|
4,5
|
Йогурт плодово-ягідний
(сублімаційне сушіння)
|
4,0
|
16,0
|
26,0
|
22,5
|
26,0
|
1,10
|
4,4
|
Ацидофільна паста
(сублімаційне сушіння)
|
4,0
|
15,2
|
12,5
|
1,0
|
64,0
|
1,30
|
2,0
|
Вміст
мінеральних речовин і вітамінів та енергетичну цінність консервів наведено в
табл. 2.
Таблиця 2. Вміст, мг/100 г, мінеральних речовин і вітамінів та енергетична
цінність молочних консервів
Продукт
|
Мінеральні речовини
|
Вітаміни
|
Енергетична
цінність,
кДж/100 г
|
||||||||||
Na
|
K
|
Ca
|
Mg
|
P
|
Fe
|
А
|
b-каро-тин
|
В1
|
В2
|
РР
|
С
|
||
Молоко сухе незбиране герметична
упаковка
|
400
|
1000
|
919
|
139
|
790
|
1,1
|
0,25
|
0,11
|
0,20
|
1,30
|
0,70
|
4,0
|
1987
|
Молоко сухе знежирене герметична
упаковка
|
500
|
1224
|
1107
|
156
|
976
|
1,0
|
0,01
|
Сліди
|
0,30
|
1,80
|
1,20
|
4,0
|
1460
|
Молоко сухе смоленське
|
424
|
1010
|
922
|
139
|
790
|
1,0
|
0,17
|
0,08
|
0,24
|
1,30
|
0,70
|
4,0
|
1774
|
Молоко згущене стерилізоване
|
133
|
308
|
242
|
37
|
204
|
0,2
|
0,03
|
0,02
|
0,06
|
0,20
|
0,20
|
1,2
|
565
|
Молоко згущене стерилізоване
відбірне
|
137
|
366
|
287
|
37
|
218
|
0,2
|
0,04
|
0,03
|
0,06
|
0,25
|
0,20
|
1,4
|
678
|
Молоко згущене з цукром
|
106
|
380
|
307
|
34
|
219
|
0,2
|
0,03
|
0,02
|
0,06
|
0,20
|
0,20
|
1,0
|
1318
|
Молоко згущене з цукром нежирне
|
116
|
380
|
317
|
34
|
229
|
0,2
|
Сліди
|
Сліди
|
0,06
|
0,15
|
0,20
|
1,0
|
1130
|
Вершки сухі
|
201
|
726
|
700
|
80
|
543
|
0,8
|
0,35
|
0,16
|
0,25
|
0,90
|
1,00
|
3,0
|
2406
|
Вершки сухі з цукром
|
190
|
508
|
491
|
54
|
380
|
0,7
|
0,35
|
0,16
|
0,25
|
0,90
|
1,00
|
2,0
|
2448
|
Вершки сухі з кавою
|
180
|
308
|
391
|
54
|
300
|
0,7
|
0,20
|
0,10
|
0,15
|
0,70
|
1,10
|
2,0
|
1879
|
Вершки сухі з какао
|
198
|
342
|
392
|
56
|
312
|
0,9
|
0,20
|
0,10
|
0,15
|
0,71
|
0,55
|
2,0
|
1882
|
Вершки сухі високожирні
|
100
|
589
|
500
|
80
|
404
|
1,3
|
0,45
|
0,20
|
0,10
|
0,50
|
0,30
|
1,0
|
3151
|
Вершки згущені з цукром
|
125
|
334
|
250
|
36
|
170
|
0,1
|
0,08
|
0,06
|
0,05
|
0,30
|
0,18
|
0,5
|
1590
|
Какао зі згущеним молоком та
цукром
|
−
|
−
|
−
|
−
|
−
|
−
|
0,03
|
0,02
|
0,10
|
0,33
|
0,44
|
−
|
1280
|
Какао зі згущеними вершками з
цукром
|
−
|
−
|
−
|
−
|
−
|
−
|
0,06
|
0,04
|
0,10
|
0,35
|
0,40
|
−
|
1477
|
Кава натуральна зі згущеним
молоком з цукром
|
−
|
−
|
−
|
−
|
−
|
−
|
0,03
|
0,02
|
0,07
|
0,40
|
0,93
|
−
|
1297
|
Кава натуральна зі згущеними
вершками з цукром
|
−
|
−
|
−
|
−
|
−
|
−
|
0,07
|
0,04
|
0,07
|
0,43
|
0,82
|
−
|
1556
|
Суха сироватка
|
300
|
1400
|
1100
|
150
|
700
|
1,5
|
Сліди
|
−
|
0,21
|
1,30
|
0,82
|
5,0
|
1448
|
Каймак-масло консервне
|
101
|
280
|
240
|
27
|
200
|
0,3
|
0,36
|
0,18
|
0,04
|
1,30
|
Сліди
|
Сліди
|
2088
|
Простокваша (сублімаційне
сушіння)
|
387
|
1057
|
1104
|
54
|
544
|
1,0
|
0,30
|
0,10
|
0,15
|
0,20
|
0,90
|
6,0
|
2326
|
Йогурт (сублімаційне сушіння)
|
387
|
1057
|
1104
|
54
|
544
|
0,9
|
0,25
|
0,10
|
0,15
|
0,55
|
0,90
|
6,0
|
2235
|
Йогурт солодкий (сублімаційне
сушіння)
|
356
|
750
|
901
|
45
|
544
|
0,9
|
0,22
|
0,07
|
0,20
|
0,59
|
0,90
|
5,0
|
2054
|
Йогурт плодово-ягідний (сублімаційне сушіння)
|
337
|
765
|
895
|
44
|
544
|
1,1
|
0,15
|
0,07
|
0,20
|
0,50
|
0,97
|
6,5
|
2025
|
Ацидофільна паста (сублімаційне
сушіння)
|
81
|
270
|
315
|
23
|
322
|
1,2
|
0,10
|
0,03
|
0,15
|
0,45
|
0,85
|
6,5
|
1766
|
Коментарі
Дописати коментар