КЛАСИФІКАЦІЯ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ ДЛЯ ДІТЕЙ

КЛАСИФІКАЦІЯ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ ДЛЯ ДІТЕЙ

Молочні продукти для годування дітей від народження до шкільного віку поділяють на три групи:
Для змішаного та штучного годування здорових дітей від народження до одного року.
Для здорових дітей від одного до трьох років та дошкільного віку.
Для лікувального харчування дітей з різною патологією.
Першу групу продуктів поділяють на підгрупи: від народження до двох місяців; від трьох місяців до року; кисломолочні продукти; продукти для підгодовування. Другу групу утворюють продукти з чітко визначеним хімічним складом і їх енергетичною цінністю: простокваша; сир кисломолочний; сметана; вершки; сирки дитячі; сир голландський; масло; напої дитячі та Віталакти кисломолочні (ВК-2 і ВК-3). До третьої групи належать такі підгрупи: для недоношених дітей; для дітей, які мають алергію на коров’яче молоко; для дітей з генетичними порушеннями; для дієтичного харчування.
За консистенцією розрізняють сухі, рідкі та пастоподібні продукти. Рідкі продукти поділяють на пастеризовані, стерилізовані та кисломолочні, пастоподібні — на пасти та сир кисломолочний.
Відповідно до ГОСТ 30625 – 98 та ГОСТ 30626 – 98 застосовують такі терміни та визначення:
продукти дитячого харчування — від народження до трьох років включно;
замінники жіночого молока — продукти на основі коров’ячого молока, максимально наближені за складом до жіночого молока та адаптовані до особливостей обміну, функціонального стану та імунної реактивності дітей від народження до одного року;
продукти прикорму вводять до раціону дітей додатково до жіночого молока або його замінників;
прісні молочні продукти — продукти на молочній основі, вироблені без застосування заквасок;
кисломолочні продукти — продукти на молочній основі із застосуванням  молочнокислих бактерій;
пастоподібні продукти — продукти з масовою часткою сухих речовин не менш як 25 %, які мають густу та мазку консистенцію.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША