МАСЛЯНКА І СИРОВАТКА ЗГУЩЕНІ З ЦУКРОМ
Маслянка і сироватка згущені з цукром
Для виробництва продуктів використовують
вторинну сировину – маслянку або молочну сироватку.
Органолептичні та фізико-хімічні показники
маслянки та сироватки згущених з цукром наведено відповідно у табл. 1 і 2.
Таблиця 1. Органолептичні
показники маслянки та сироватки згущених з цукром
Показник
|
Характеристика для
|
|
маслянки згущеної з цукром
|
сироватки згущеної з цукром
|
|
Смак і запах
|
Солодкі з вираженим присмаком
пастеризації, без сторонніх присмаків і запахів
|
Чистий, кисло-солодкий
|
Консистенція
|
Однорідна за всією масою,
нормально в’язка. Допускається борошнистість, невеликий осад лактози на дні
тари і незначна піна
|
Тягуча, однорідна за всією
масою, допускається осад цукрози, наявність окремих кристалів лактози,
борошнистість, наявність піни
|
Колір
|
Жовтий з легким кремовим
відтінком, рівномірний за всією масою
|
Світло-жовтий із зеленуватим
відтінком, рівномірний за всією масою
|
Таблиця 2. Фізико-хімічні
показники маслянки та сироватки згущених з цукром
Показник
|
Характеристика для
|
|
маслянки згущеної з цукром
|
сироватки згущеної з цукром
|
|
Масова частка вологи, %, не
більше ніж
|
30,0
|
25,0
|
Масова частка сахарози, %, не
менш як
|
44,0
|
54,0
|
Загальна масова частка сухих
речовин
молока, %, не менш як,
|
26,0
|
-
|
у тому числі жиру, %, не менш як
|
3,5
|
-
|
білкових речовин, %, не менш як
|
8,5
|
-
|
Кислотність, ºТ, не більше ніж
|
60
|
180
|
Допустимі розміри кристалів
лактози, мкм, не більше ніж
|
15
|
-
|
Коментарі
Дописати коментар