МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ ДЛЯ ДІТЕЙ ВІД ОДНОГО ДО ТРЬОХ РОКІВ ТА ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ

Молочні продукти для дітей від одного до трьох років та дошкільного віку

Таблиця 1. Добовий набір та хімічний склад продуктів для дітей від 1 до 1,5 років
Продукт
Кількість
продуктів в день, г
Вміст, г
Енергетична
цінність, кДж
білків
жирів
вуглеводів
Хліб





пшеничний з муки
ΙΙ сорту
40
2,84
0,44
18,56
383,8
висівковий
10
0,50
0,10
4,25
85,5
Мука пшенична
ΙΙ сорту
10
0,97
0,13
0,82
138,7
Крупа, бобові,
макаронні вироби
25
8,45
0,51
16,76
350,0
Картопля
77
1,30
15,50
287,14
Овочі різні
104
1,56
0,04
5,33
118,8
М'ясо та риба
60
10,17
1,81
239,2
Яйце 0,5 шт.
24
2,22
2,37
0,10
131,98
Масло





вершкове
12
0,05
9,36
0,05
369,0
рослинне
3
2,82
109,74
Молоко
700
19,60
24,50
31,50
1818,46
Сир кисломолочний дитячий
40
4,44
5,60
1,50
299,0
Сир кисломолочний
45 – % жирності
2,8
0,63
0,71
0,06
39,34
Цукор
60
57,30
980,46
Печиво
10
0,98
0,99
6,81
167,6
Фрукти свіжі
80
0,20
11,06
140,78

Таблиця 2. Добовий набір та хімічний склад продуктів для дітей від 1,5 до 3 років
Продукт
Кількість
продуктів в день, г
Вміст, г
Енергетична
цінність, кДж
білків
жирів
вуглеводів
Хліб





пшеничний з муки
ΙΙ сорту
70
4,97
0,77
32,84
671,65
висівковий
30
1,50
0,30
12,75
256,46
Мука пшенична ΙΙ сорту
16
1,55
0,21
7,23
222,0
Мука картопляна
3
0,02
2,46
42,10
Печиво, солодощі
10
0,98
0,99
6,81
167,6
Крупа, макаронні вироби
35
3,12
0,59
23,80
485,58
Картопля
105
0,80
21,0
389,67
Овочі
160
2,36
0,03
10,54
220,52
Фрукти свіжі
80
0,20
11,06
140,78
Масло





вершкове
14
0,06
10,92
0,07
427,63
рослинне
6
5,63
219,47
Молоко
700
19,60
24,50
31,50
1818,46
Сир кисломолочний
35
3,88
4,90
1,05
341,48
Сметана
5
0,10
1,41
0,15
59,49
Сир голландський
45 – % жирності
2,8
0,63
0,71
0,06
39,34
Яйце
24
2,22
2,37
0,10
131,98
М'ясо та риба
56
9,91
2,01
248,7
Цукор
60
57,30
980,46

Таблиця 3. Хімічний склад та енергетична цінність молочних продуктів для дітей від одного року до 3 років
Харчові
речовини
Вміст в 100 г їстівної частини продукту
Простокваша
Сир
кисло-молочний
Сметана «Дитяча»
Вершки 10 – % ної жирності
Сирки дитячі
Сир голландський
Масло вершкове
Напій дитячий
Віталакт
кисло-молочний
жирний
напівжирний
ВК-2
ВК-3
Білки, г
2,8
14
16,7
2,9
3
9,1
21,8
0,6
3,0
2,8
3,3
Жири, г
3,2
18
9
30
10
23
27,3
82,5
3,2
3,6
3,6
Вуглеводи, г
4,1
1,3
1,3
2,4
4
18,5
0,9
4,5
5,8
3,7
Мінеральні
речовини, мг











Na
50
41
41
32
50
41
1000
74
50
K
146
112
112
82
124
112
130
23
130
Ca
121
150
164
77
90
135
1040
22
125
103
120
Mg
14
23
23
9
10
23
3
10
P
94
217
220
61
62
200
544
19
70
Fe
0,1
0,4
0,4
0,1
0,4
0,2
0,6
0,55
0,51
Вітаміни, мг











А
0,02
0,1
0,05
0,27
0,06
0,1
0,21
0,5
0,09
0,09
B1
0,03
0,05
0,04
0,03
0,03
0,03
0,03
Сл.
0,04
0,04
B2
0,13
0,3
0,27
0,1
0,1
0,3
0,38
0,01
0,3
0,2
РР
0,14
0,3
0,4
0,08
0,15
0,3
0,4
0,1
1,0
С
0,8
0,5
0,5
0,5
0,5
2,8
5
5
5
Енергетична цінність,
кДж/100 г
242,4
944,7
652,2
1221
493,2
1317
1509
3127
270
288,4
250,8


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША