МОЛОКО НЕЖИРНЕ ЗГУЩЕНЕ З ЦУКРОМ

Молоко нежирне згущене з цукром

Молоко нежирне згущене з цукром виробляють зі знежиреного пастеризованого коров’ячого молока випарюванням із нього частини води і консервуванням цукром.
Органолептичні та фізико-хімічні показники молока нежирного згущеного з цукром наведено у табл. 1 і 2.
Таблиця 1. Органолептичні показники молока нежирного згущеного з цукром
Показник
Характеристика
Смак і запах
Солодкий з вираженим присмаком пастеризації, без сторонніх присмаків
і запахів. Допускається недостатньо виражений смак молока
Консистенція
Однорідна за всією масою, нормально в’язка (згущене молоко легко стікає зі шпателя). Допускається борошнистість, невеликий осад лактози на дні тари і незначна піна
Колір
Білий з легким кремовим або блакитним відтінком, рівномірний за всією масою

Таблиця 2. Фізико-хімічні показники молока нежирного згущеного з цукром
Показник
Норма для молока згущеного
нежирного
нежирного «Слов’янське»
Масова частка вологи, %, не більше ніж
30,0
31,0
Масова частка сахарози, %, не менш як
44,0
45,0
Масова частка сухих речовин, %, не менш як
26,0
24,0
Кислотність, ºТ, не більше ніж
60
60
В’язкість свіжовиготовленого продукту
(до двох місяців зберігання), МПа·с
3…10
2…10
В’язкість від 2 до 12 місяців зберігання,
МПа·с, не більше ніж
18
18
Допустимі розміри кристалів лактози,
мкм, не більше ніж
15
15
Масова частка олова, %, не більше ніж
0,01
Масова частка міді, %, не більше ніж
0,0005
Свинець
Не допускається


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША