МОЛОКО НЕЖИРНЕ ЗГУЩЕНЕ З ЦУКРОМ
Молоко нежирне згущене з цукром
Молоко нежирне згущене з цукром виробляють зі
знежиреного пастеризованого коров’ячого молока випарюванням із нього частини
води і консервуванням цукром.
Органолептичні та фізико-хімічні показники
молока нежирного згущеного з цукром наведено у табл. 1 і 2.
Таблиця 1. Органолептичні
показники молока нежирного згущеного з цукром
Показник
|
Характеристика
|
Смак і запах
|
Солодкий з вираженим присмаком
пастеризації, без сторонніх присмаків
і запахів. Допускається
недостатньо виражений смак молока
|
Консистенція
|
Однорідна за всією масою,
нормально в’язка (згущене молоко легко стікає зі шпателя). Допускається
борошнистість, невеликий осад лактози на дні тари і незначна піна
|
Колір
|
Білий з легким кремовим або
блакитним відтінком, рівномірний за всією масою
|
Таблиця 2. Фізико-хімічні
показники молока нежирного згущеного з цукром
Показник
|
Норма для молока згущеного
|
|
нежирного
|
нежирного «Слов’янське»
|
|
Масова частка вологи, %, не
більше ніж
|
30,0
|
31,0
|
Масова частка сахарози, %, не
менш як
|
44,0
|
45,0
|
Масова частка сухих речовин, %,
не менш як
|
26,0
|
24,0
|
Кислотність, ºТ, не більше ніж
|
60
|
60
|
В’язкість свіжовиготовленого
продукту
(до двох місяців зберігання),
МПа·с
|
3…10
|
2…10
|
В’язкість від 2 до 12 місяців
зберігання,
МПа·с, не більше ніж
|
18
|
18
|
Допустимі розміри кристалів
лактози,
мкм, не більше ніж
|
15
|
15
|
Масова частка олова, %, не
більше ніж
|
0,01
|
|
Масова частка міді, %, не більше
ніж
|
0,0005
|
|
Свинець
|
Не допускається
|
Коментарі
Дописати коментар