МОЛОКО НЕЗБИРАНЕ ЗГУЩЕНЕ З ЦУКРОМ

Молоко незбиране згущене з цукром

За органічними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками молоко незбиране згущене з цукром має відповідати вимогам ДСТУ 4274:2003.
Органолептичні показники молока незбираного згущеного з цукром наведено у табл. 1, а його фізико-хімічні показники – у табл. 2.
Таблиця 1. Органолептичні показники молока незбираного згущеного з цукром
Показник
Характеристика
Смак і запах
Солодкий, чистий, з вираженим смаком пастеризованого молока, без сторонніх присмаків і запахів. Допускається наявність легкого кормового присмаку
Консистенція
Однорідна за всією масою, без наявності відчутних органолептично кристалів молочного цукру. Допускається мучниста консистенція і незначний осад лактози на дні банки під час зберігання
Колір
Білий з кремовим відтінком, рівномірний за всією масою

Таблиця 2. Фізико-хімічні показники молока незбираного згущеного з цукром
Показник
Норма
Масова частка вологи, %, не більше ніж
26,5
Масова частка сахарози, %,не більше ніж
43,5
Загальна масова частка сухих речовин молока, %, не менш як,
28,5
у тому числі жиру, %, не менш як
8,5
Кислотність, ºТ, не більше ніж
48
Кислотність у перерахунку на відсоток вмісту молочної кислоти, %, не більше ніж
0,43
В’язкість свіжовиготовленого продукту (до двох місяців зберігання), МПа·с
3 … 10
В’язкість від 2 до 12 місяців зберігання, МПа·с, не більше ніж
15
Чистота відновленого згущеного молока за еталоном,
затвердженим для коров’ячого молока, не нижче групи
ІІ
Допустимі розміри кристалів молочного цукру, мкм, не більше ніж
15

Примітки: 1. Допускається для свіжовиготовленого гомогенізованого продукту (до двох місяців зберігання) в’язкість 2 МПа·с. 2. Кислотність у перерахунку на відсоток вмісту молочної кислоти визначають у продукті, що відвантажують на експорт.

Вміст залишкових кількостей пестицидів, важких металів, миш’яку, афлатоксинів В1 і М1, антибіотиків у молоці незбираному згущеному з цукром, не повинен перевищувати нормативів, затверджених Міністерством охорони здоров’я України (табл. 3).
Таблиця 3. Вміст токсичних елементів у молоці незбираному згущеному з цукром
Показник
Норма
Токсичні елементи, мг/кг, не більше ніж:
свинець
кадмій
арсен
ртуть
мідь
цинк
олово
Мікотоксини, мг/кг, не більше ніж,
у тому числі афлатоксин М1
Антибіотики, од/г, не більше ніж:
тетрациклінової групи
пеніцилін
стрептоміцин
Гормональні препарати, мг/кг :
діетилстильбестрол
естрадіол-17b

0,3
0,1
0,15
0,015
3,0
15,0
200,0
Не допускається
< 0,0005

< 0,01
< 0,01
< 0,5

Не допускається
0,0002

За мікробіологічними показниками продукт має відповідати вимогам, вказаним у табл. 4.
Таблиця 4. Мікробіологічні показники консервів
Показник
Норма
Кількість мезофільних аеробних і факультативно-
анаеробних мікроорганізмів, КУО в 1 г продукту, не більше ніж
2,5·10^4
Бактерії групи кишкових паличок (коліформи)у тарі:
споживчій в 1,0 г продукту
транспортній в 0,3 г продукту
Не допускаються
Не допускаються
Не допускаються
Патогенні мікроорганізми, в тому числі Salmonella, в 25 г продукту
Не допускаються
S. aureus, в 1 г продукту
Не допускаються


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША