ЗГУЩЕНІ МОЛОЧНІ КОНСЕРВИ З ФРУКТОЗОЮ

Згущені молочні консерви з фруктозою

Згущені молочні консерви з фруктозою – вид згущених молочних консервів для лікувально-профілактичного харчування.
До асортиментного ряду згущених молочних консервів з фруктозою належать: молоко згущене з фруктозою з масовою часткою жиру 8,5 і 5,0 %; молоко згущене з фруктозою нежирне; молоко згущене з фруктозою, збагачене соєю з масовою часткою жиру 8,5; 5,0 і 2,5 %.
За органолептичними і фізико-хімічними показниками згущені молочні консерви з фруктозою мають відповідати вимогам, наведеним відповідно у табл. 1 і 2.
Таблиця 1. Органолептичні показники згущених молочних консервів з фруктозою
Показник
Молоко згущене з фруктозою
Молоко згущене з фруктозою, збагачене соєю
Смак і запах
Солодкий, властивий фруктозі, без сторонніх присмаків і запахів
Солодкий, властивий фруктозі, без сторонніх присмаків і запахів, з легким присмаком та запахом сої
Консистенція
Однорідна за всією масою, без наявності відчутних органолептично кристалів лактози. Допускається борошниста консистенція та осад лактози на дні тари під час зберігання
Колір
Від кремового до коричневого, рівномірний за всією масою
Допускаються відтінки сірого кольору

Таблиця 2. Фізико-хімічні показники згущених молочних консервів з фруктозою
Показник
Молоко згущене з
фруктозою з масовою
часткою жиру, %
Молоко згущене з фруктозою,
збагачене соєю з масовою часткою жиру, %
8,5
5,0
нежирне
8,5
5,0
2,5
Масова частка, %:
Вологи, не більше ніж

32,5

33,0

34,0

37,0

38,0

39,0
Фруктози, не менш як
30,0
30,0
30,0
30,0
30,0
30,0
Сухого молочного залишку, не менш як,
36,6
36,0
35,0
32,0
33,0
34,0
в тому числі жиру не менш як
8,5
5,0
-
8,5
5,0
2,5


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША