ЗГУЩЕНІ МОЛОЧНІ КОНСЕРВИ З ФРУКТОЗОЮ
Згущені молочні консерви з фруктозою
Згущені молочні консерви з фруктозою – вид
згущених молочних консервів для лікувально-профілактичного харчування.
До асортиментного ряду згущених молочних
консервів з фруктозою належать: молоко згущене з фруктозою з масовою часткою
жиру 8,5 і 5,0 %; молоко згущене з фруктозою нежирне; молоко згущене з
фруктозою, збагачене соєю з масовою часткою жиру 8,5; 5,0 і 2,5 %.
За органолептичними і фізико-хімічними
показниками згущені молочні консерви з фруктозою мають відповідати вимогам,
наведеним відповідно у табл. 1 і 2.
Таблиця 1. Органолептичні
показники згущених молочних консервів з фруктозою
Показник
|
Молоко згущене з фруктозою
|
Молоко згущене з фруктозою, збагачене соєю
|
Смак і запах
|
Солодкий, властивий фруктозі,
без сторонніх присмаків і запахів
|
Солодкий, властивий фруктозі,
без сторонніх присмаків і запахів, з легким присмаком та запахом сої
|
Консистенція
|
Однорідна за всією масою, без
наявності відчутних органолептично кристалів лактози. Допускається борошниста
консистенція та осад лактози на дні тари під час зберігання
|
|
Колір
|
Від кремового до коричневого,
рівномірний за всією масою
|
Допускаються відтінки сірого
кольору
|
Таблиця 2. Фізико-хімічні
показники згущених молочних консервів з фруктозою
Показник
|
Молоко згущене з
фруктозою з масовою
часткою жиру, %
|
Молоко згущене з фруктозою,
збагачене соєю з масовою часткою жиру, %
|
||||
8,5
|
5,0
|
нежирне
|
8,5
|
5,0
|
2,5
|
|
Масова частка, %:
Вологи, не більше ніж
|
32,5
|
33,0
|
34,0
|
37,0
|
38,0
|
39,0
|
Фруктози, не менш як
|
30,0
|
30,0
|
30,0
|
30,0
|
30,0
|
30,0
|
Сухого молочного залишку, не
менш як,
|
36,6
|
36,0
|
35,0
|
32,0
|
33,0
|
34,0
|
в тому числі жиру не менш як
|
8,5
|
5,0
|
-
|
8,5
|
5,0
|
2,5
|
Коментарі
Дописати коментар