ЗГУЩЕНІ МОЛОЧНІ КОНСЕРВИ З ЦУКРОМ І НАПОВНЮВАЧАМИ

Згущені молочні консерви з цукром і наповнювачами

Для молочноконсервної галузі традиційними є такі наповнювачі: какао, кава, цикорій. Органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні показники згущених молочних консервів з традиційними наповнювачами наведено відповідно у табл. 1, 2 і 3.
Таблиця 1. Органолептичні показники згущених молочних продуктів з цукром і наповнювачами
Показник
Характеристика продуктів з наповнювачами
кавою
какао
цикорієм
Смак і запах
Добре виражений, чистий, що відповідає смаку й аромату натуральної кави, без сторонніх присмаків і запахів
Добре виражений, чистий смак, що відповідає смаку й аромату какао, без сторонніх присмаків і запахів
Солодкий з вираженим гіркуватим присмаком та ароматом цикорію, без сторонніх присмаків і запахів
Консистенція
Однорідна, нормально в’язка при 20 ºС. Допускається наявність органолептично відчутних частинок порошку кави
Однорідна, нормально в’язка при 20 ºС. Допускається наявність органолептично відчутних частинок порошку какао. Для нежирного продукту допускається невеликий осад лактози на дні тари та незначна піна
Однорідна нормально в’язка при 20 ºС. Для нежирного продукту допускається невеликий осад лактози на дні та незначна піна
Колір
Коричневий, рівномірний за всією масою
Коричневий, рівномірний за всією масою
Від світло-коричневого до коричневого, рівномірний за всією масою

Таблиця 2. Фізико-хімічні показники згущених молочних консервів з цукром та наповнювачами
Продукт
Масова частка, %
Розмір кристалів лактози, мкм
В’язкість,
МПа·с
вологи, не більше ніж
сухих речовин молока, не менш як
жиру, не менш як
цукру, не менш як
Молоко згущене з цукром і какао
27,5
28,5
7,5
43,5
15
3…10
Вершки згущені
з цукром і какао
26,0
35,0
15,5
38,0
15
_
Молоко нежирне
згущене з цукром і какао
29,0
26,0
_
44,0
15
2…15
Молоко згущене
з цукром і кавою
29,0
27,0
7,0
44,0
15
_
Вершки згущені
з цукром і кавою
27,0
35,0
16,0
37,0
15
_
Молоко згущене
з цукром і цикорієм
29,0
27,0
7,0
44,0
15
3…10
Молоко нежирне
згущене з цукром і цикорієм
29,0
26,0
_
44,0
15
1,5…10

Таблиця 3. Мікробіологічні показники згущених молочних консервів з цукром і наповнювачами
Показник
Норма
Кількість мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних
мікроорганізмів, КУО в 1 г продукту, не більше ніж
3,5·10^4
Бактерії групи кишкових паличок (коліформи),в 1,0 г продукту
Не допускаються
Патогенні мікроорганізми, в тому числі Salmonella, у
в 25 г продукту
Не допускаються
S. aureus, в 1 г продукту
Не допускаються

Нормативи вмісту токсичних елементів, мікотоксинів, антибіотиків, гормональних препаратів у згущених молочних консервах з цукром і наповнювачами такі самі, що й для незбираного згущеного молока з цукром, наведені у табл.4.
Таблиця 4. Вміст токсичних елементів у молоці незбираному згущеному з цукром
Показник
Норма
Токсичні елементи, мг/кг, не більше ніж:
свинець
кадмій
арсен
ртуть
мідь
цинк
олово
Мікотоксини, мг/кг, не більше ніж,
у тому числі афлатоксин М1
Антибіотики, од/г, не більше ніж:
тетрациклінової групи
пеніцилін
стрептоміцин
Гормональні препарати, мг/кг :
діетилстильбестрол
естрадіол-17b

0,3
0,1
0,15
0,015
3,0
15,0
200,0
Не допускається
< 0,0005

< 0,01
< 0,01
< 0,5

Не допускається
0,0002


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША