ЗГУЩЕНІ МОЛОЧНІ КОНСЕРВИ З ЦУКРОМ

Згущені молочні консерви з цукром

Згущені молочні консерви з цукром – це продукти, які одержують з пастеризованого нормалізованого молока або вторинної молочної сировини (знежиреного молока, маслянки, сироватки) випарюванням частини вологи і консервуванням цукром.
Згідно з чинною нормативною документацією основний асортимент згущених молочних консервів з цукром складається з таких продуктів: молоко згущене з цукром різної жирності; вершки згущені з цукром; молоко і вершки згущені з цукром і наповнювачами; маслянка згущена з цукром; сироватка згущена з цукром; молоко згущене варене з цукром; комбіновані згущені молочні продукти з цукром.
Органолептичні показники молочних консервів з цукром наведено у табл. 1, а їхній склад – у табл. 2.
Таблиця 1. Органолептичні показники молочних консервів з цукром
Показник
Характеристика
Смак і запах
Солодкий чистий смак, для продуктів з наповнювачами – смак наповнювача
Консистенція
Однорідна за всією масою, без наявності відчутних органолептично кристалів молочного цукру. Допускається незначна борошниста консистенція і незначний осад лактози на дні банки під час зберігання
Колір
Для продуктів без наповнювачів – білий, рівномірний за всією масою; з наповнювачами – від кремового до кольору наповнювача

Показники складу згущених молочних консервів з цукром залежать від виду продукту, якості сировини, технологічних режимів виробництва і зберігання (табл. 2).
Таблиця 2. Склад згущених молочних консервів з цукром
Показник
Масова частка, %
Сухі речовини молока
69,0…74,0
Жир
0,5…19,0
Волога
26,0…32,0
Масова частка у водній фазі, %:

сахарози
61,0…63,5
лактози
20,0…34,0
ККФК
18,0
Співвідношення Жпр/СЗМЗпр
0,21…1,24
Ступінь згущення
~2,5…3,0
Кислотність, ºТ
40…60
В’язкість свіжовиготовленого продукту, МПа·с
2…10
Розмір кристалів лактози, мкм, не більше ніж
10…15


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША