ЗГУЩЕНІ МОЛОЧНІ КОНСЕРВИ З ЦУКРОМ
Згущені молочні консерви з цукром
Згущені молочні консерви з цукром – це
продукти, які одержують з пастеризованого нормалізованого молока або вторинної
молочної сировини (знежиреного молока, маслянки, сироватки) випарюванням
частини вологи і консервуванням цукром.
Згідно з чинною нормативною документацією
основний асортимент згущених молочних консервів з цукром складається з таких
продуктів: молоко згущене з цукром різної жирності; вершки згущені з цукром;
молоко і вершки згущені з цукром і наповнювачами; маслянка згущена з цукром;
сироватка згущена з цукром; молоко згущене варене з цукром; комбіновані згущені
молочні продукти з цукром.
Органолептичні показники молочних консервів з
цукром наведено у табл. 1, а їхній склад – у табл. 2.
Таблиця 1. Органолептичні
показники молочних консервів з цукром
Показник
|
Характеристика
|
Смак і запах
|
Солодкий чистий смак, для продуктів з
наповнювачами – смак наповнювача
|
Консистенція
|
Однорідна за всією масою, без наявності
відчутних органолептично кристалів молочного цукру. Допускається незначна
борошниста консистенція і незначний осад лактози на дні банки під час
зберігання
|
Колір
|
Для продуктів без наповнювачів – білий,
рівномірний за всією масою; з наповнювачами – від кремового до кольору
наповнювача
|
Показники складу згущених молочних консервів
з цукром залежать від виду продукту, якості сировини, технологічних режимів
виробництва і зберігання (табл. 2).
Таблиця 2. Склад згущених молочних консервів з цукром
Показник
|
Масова
частка, %
|
Сухі речовини молока
|
69,0…74,0
|
Жир
|
0,5…19,0
|
Волога
|
26,0…32,0
|
Масова частка у водній фазі, %:
|
|
сахарози
|
61,0…63,5
|
лактози
|
20,0…34,0
|
ККФК
|
18,0
|
Співвідношення Жпр/СЗМЗпр
|
0,21…1,24
|
Ступінь згущення
|
~2,5…3,0
|
Кислотність, ºТ
|
40…60
|
В’язкість свіжовиготовленого продукту, МПа·с
|
2…10
|
Розмір кристалів лактози, мкм, не більше
ніж
|
10…15
|
Коментарі
Дописати коментар