ЗГУЩЕНІ «ВАРЕНІ» МОЛОЧНІ КОНСЕРВИ З ЦУКРОМ
Згущені «варені» молочні консерви з цукром
До асортиментного ряду згущених
«варених» (або «карамелізованих») молочних консервів з цукром належать: молоко
згущене «варене» нежирне; молоко згущене «варене» з масовою часткою жиру
5,0…8,5 %; продукти згущені «варені» вершкові з масовою часткою жиру
15,0…20,0%, комбіновані молочні продукти – молоко згущене «варене» з масовою
часткою жиру 5,0…8,5 %; з рослинним жиром; продукти згущені «варені» вершкові з
масовою часткою жиру 15,0…20,0% з рослинним жиром.
Органолептичні та фізико-хімічні
показники згущених «варених» молочних консервів з цукром наведено відповідно у
табл. 1 і 2.
Таблиця 1. Органолептичні
показники згущених «варених» молочних консервів з цукром
Показник
|
Згущені «варені» молочні консерви з цукром
|
Смак і запах
|
Солодкий, чистий з характерним
смаком вареного згущеного молока з цукром (приємний запах і смак вареної
карамелі). Для продуктів з наповнювачами – з характерним смаком використаних
наповнювачів. Для продуктів згущених ароматизованих – з характерним запахом
вибраного аромату. Допускається наявність легкого кормового присмаку
|
Консистенція
|
Однорідна, густа, допускається
вкраплення невеликої кількості кристалів лактози. Для продуктів з
наповнювачами – з наявними окремими часточками наповнювача. Допускається
борошниста консистенція й утворення незначного осаду лактози з внутрішнього
боку банки
|
Колір
|
Від світло-коричневого до
коричневого
|
Таблиця 2. Фізико-хімічні
показники згущених «варених» молочних консервів з цукром
Показник
масова частка, %
|
Норма для продуктів згущених «варених»
|
|||
нежирних
|
незбираних
|
вершкових
|
комбінованих
|
|
Жиру, не менш як,
|
–
|
5,0…8,5
|
15,0…20,0
|
5,0…20,0
|
у тому числі рослинного жиру
|
–
|
–
|
–
|
5,0…20,0
|
Вологи, не більше ніж
|
31,0
|
29,0
|
26,5
|
26,5
|
Цукру, не менш як
|
45,0
|
44,0
|
43,5
|
43,5
|
Коментарі
Дописати коментар