ЗГУЩЕНІ «ВАРЕНІ» МОЛОЧНІ КОНСЕРВИ З ЦУКРОМ

Згущені «варені» молочні консерви з цукром

До асортиментного ряду згущених «варених» (або «карамелізованих») молочних консервів з цукром належать: молоко згущене «варене» нежирне; молоко згущене «варене» з масовою часткою жиру 5,0…8,5 %; продукти згущені «варені» вершкові з масовою часткою жиру 15,0…20,0%, комбіновані молочні продукти – молоко згущене «варене» з масовою часткою жиру 5,0…8,5 %; з рослинним жиром; продукти згущені «варені» вершкові з масовою часткою жиру 15,0…20,0% з рослинним жиром.
Органолептичні та фізико-хімічні показники згущених «варених» молочних консервів з цукром наведено відповідно у табл. 1 і 2.
Таблиця 1. Органолептичні показники згущених «варених» молочних консервів з цукром
Показник
Згущені «варені» молочні консерви з цукром
Смак і запах
Солодкий, чистий з характерним смаком вареного згущеного молока з цукром (приємний запах і смак вареної карамелі). Для продуктів з наповнювачами – з характерним смаком використаних наповнювачів. Для продуктів згущених ароматизованих – з характерним запахом вибраного аромату. Допускається наявність легкого кормового присмаку
Консистенція
Однорідна, густа, допускається вкраплення невеликої кількості кристалів лактози. Для продуктів з наповнювачами – з наявними окремими часточками наповнювача. Допускається борошниста консистенція й утворення незначного осаду лактози з внутрішнього боку банки
Колір
Від світло-коричневого до коричневого

Таблиця 2. Фізико-хімічні показники згущених «варених» молочних консервів з цукром
Показник
масова частка, %
Норма для продуктів згущених «варених»
нежирних
незбираних
вершкових
комбінованих
Жиру, не менш як,
5,0…8,5
15,0…20,0
5,0…20,0
у тому числі рослинного жиру
5,0…20,0
Вологи, не більше ніж
31,0
29,0
26,5
26,5
Цукру, не менш як
45,0
44,0
43,5
43,5


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША