ВЕРШКИ ЗГУЩЕНІ З ЦУКРОМ
Вершки згущені з цукром
Вершки згущені з цукром виготовляють із
суміші пастеризованих молока і вершків випарюванням частини води та
консервуванням цукром.
Органолептичні та фізико-хімічні показники
вершків згущених з цукром мають відповідати вимогам, наведеним відповідно у
табл. 1 і 2.
Таблиця 1. Органолептичні
показники вершків згущених з цукром
Показник
|
Характеристика
|
Смак і запах
|
Солодкий, з явно або слабовираженим
присмаком пастеризації, без сторонніх присмаків і запахів
|
Консистенція
|
Однорідна за всією масою,
нормально в’язка, без наявності органолептично відчутних кристалів молочного
цукру
|
Колір
|
Білий з кремовим відтінком,
рівномірний за всією масою
|
Таблиця 2. Фізико-хімічні
показники вершків згущених з цукром
Показник
|
Норма для продукту з масовою часткою жиру, %
|
|
15,0
|
19,0
|
|
Масова частка вологи, %, не
більше ніж
|
26,5
|
26,0
|
Масова частка сахарози, %, не
менш як
|
37,0
|
37,0
|
Масова частка сухих речовин
молока, %, не менш як
|
35,0
|
36,0
|
Кислотність, ºТ, не більше ніж
|
37
|
40
|
Група чистоти, не нижче
|
І
|
І
|
Розмір кристалів лактози, мкм,
не більше ніж
|
15
|
15
|
Коментарі
Дописати коментар