МАСЛЯНКА СУХА

Маслянка суха

Залежно від способу сушіння маслянку суху поділяють на розпилювальну і плівкову.
Органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні показники маслянки сухої наведено відповідно у табл. 1, 2, 3.

Таблиця 1. Органолептичні показники маслянки сухої
Показник
Характеристика маслянки сухої
розпилювальної
плівкової
Зовнішній вигляд
Сухий дрібнодисперсний порошок. Допускається наявність грудочок, що легко розсипаються під механічним впливом
Сухий порошок із подрібнених плівок. Допускається наявність щільних грудочок, що легко розсипаються під механічним впливом
Смак і запах
Молочний, характерний для пастеризованої маслянки, без сторонніх присмаків і запахів
Молочний, характерний для перепастеризованої маслянки, без сторонніх присмаків і запахів
Колір
Білий, злегка кремовий
Білий, зі світло-кремовим або кремовим відтінком

Таблиця 2. Фізико-хімічні показники маслянки сухої
Показник
Норма для сухої маслянки
розпилювального сушіння
плівкового сушіння
Масова частка вологи, %, не більше ніж
5,0
5,0
Масова частка жиру, %, не менш як
5,0
5,0
Кислотність титрована відновленої маслянки з масовою часткою сухого знежиреного молочного залишку 9 %, ºТ, не більше ніж
22
22
Індекс розчинності, см3 сирого осаду, не більше ніж
0,2
1,5

Таблиця 3. Мікробіологічні показники маслянки сухої
Показник
Норма
Кількість мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних
мікроорганізмів, КУО в 1 г продукту, не більше ніж

5·104
Кількість пліснявих грибів, КУО в 1 г продукту, не більше ніж
100
Кількість дріжджів , КУО в 1 г продукту, не більше ніж
50
Бактерії групи кишкових паличок (коліформи) в 0,1 г продукту
Не допускаються
Патогенні мікроорганізми, в тому числі Salmonella, в 25 г продукту
Не допускаються
S. aureus, в 1 г продукту
Не допускаються
L. monocytogenes, в 1 г продукту
Не допускаються

Таблиця 4. Гранично допустимі рівні токсичних речовин у сухій маслянці
Токсичний елемент
Допустимий рівень, мг/кг, не більше
Свинець
Кадмій
Арсен
Ртуть
0,1
0,03
0,05
0,005


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША