СИРОВАТКА МОЛОЧНА СУХА
Сироватка молочна суха
Сироватку молочну суху отримують
розпилювальним або плівковим сушінням та у псевдорозрідженому стані.
Таку сироватку отримують із
сироватки підсирної несолоної, казеїнової та з-під сиру кисломолочного.
Суха молочна сироватка
гігроскопічна, її частинки здатні злипатися і спікатися, що пояснюється високим
вмістом лактози в ній в аморфному стані.
За фізико-хімічними показниками
сироватка молочна суха має відповідати вимогам, наведеним у табл. 1.
Таблиця 1. Фізико-хімічні показники сироватки молочної сухої
Показник
|
Норма для сухої сироватки
|
|||
підсирної, отриманої сушінням
|
з-під сиру кисломолочного та
казеїнової, отриманих розпилювальним сушінням
|
|||
розпилювальним
|
плівковим
|
у псевдо-зрідженому стані
|
||
Масова частка, %,
не більше ніж:
|
|
|
|
|
вологи
|
5,0
|
5,0
|
5,0
|
5,0
|
лактози
|
45,0
|
45,0
|
45,0
|
45,0
|
азотистих речовин у перерахунку
на білок
|
12,0
|
12,0
|
12,0
|
12,0
|
Кислотність відновленої
сироватки з вмістом сухих речовин 6 %, ºТ
|
25
|
25
|
25
|
75*
95**
|
Індекс розчинності, см3 сирого
осаду
|
0,6
|
1,5
|
0,6
|
0,6
|
Примітки. * – значення кислотності для сухої сироватки з-під сиру
кисломолочного; ** – значення кислотності для сухої сироватки казеїнової.
Коментарі
Дописати коментар