СИРОВАТКА МОЛОЧНА СУХА

Сироватка молочна суха

Сироватку молочну суху отримують розпилювальним або плівковим сушінням та у псевдорозрідженому стані.
Таку сироватку отримують із сироватки підсирної несолоної, казеїнової та з-під сиру кисломолочного.
Суха молочна сироватка гігроскопічна, її частинки здатні злипатися і спікатися, що пояснюється високим вмістом лактози в ній в аморфному стані.
За фізико-хімічними показниками сироватка молочна суха має відповідати вимогам, наведеним у табл. 1.
Таблиця 1. Фізико-хімічні показники сироватки молочної сухої
Показник
Норма для сухої сироватки
підсирної, отриманої сушінням
з-під сиру кисломолочного та казеїнової, отриманих розпилювальним сушінням
розпилювальним
плівковим
у псевдо-зрідженому стані
Масова частка, %,
не більше ніж:




вологи
5,0
5,0
5,0
5,0
лактози
45,0
45,0
45,0
45,0
азотистих речовин у перерахунку на білок
12,0
12,0
12,0
12,0
Кислотність відновленої сироватки з вмістом сухих речовин 6 %, ºТ
25
25
25
75*
95**
Індекс розчинності, см3 сирого осаду
0,6
1,5
0,6
0,6

Примітки. * – значення кислотності для сухої сироватки з-під сиру кисломолочного; ** – значення кислотності для сухої сироватки казеїнової.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША