СИРИ ДЛЯ ПЛАВЛЕННЯ

Сири для плавлення

Плавлені сири виробляють зі зрілих сирів високої якості, які мають фізичні пошкодження, або з нестандартних сирів, з кисломолочних сирів. На деяких підприємствах виготовляють також сири спеціально для подальшого перероблення на плавлені сири.
Сири для плавлення бувають жирні та нежирні. Жирні сири виробляють із суміші незбираного та знежиреного молока з використанням до 10...15 % маслянки, нежирні – із знежиреного молока з додаванням до суміші до 20 % маслянки.
Сири для плавлення виробляють зазвичай за технологіями класичних сирів і тому їх називають “типу ...”, де далі наводиться назва класичного сиру або в назві вказують особливості технології.
Хімічний склад сирів для плавлення наведено у табл. 1.
Таблиця 1. Хімічний склад сирів для плавлення

Сир
Вміст основних харчових речовин у 100 г продукту, г
жиру на суху речовину
води, не більше
кухонної солі
Жирні сири:
типу Російського


30
40

46
43

1,5...2,5
1,5...2,5
сирна маса чеддеризована
30
75
1,5...2,5

40
51
1,5...2,5
сир прискореного визрівання
40
51
1,5...2,5
сир незрілий типу Голландського
30
46

40
46
Сири нежирні (типу Голландського, Костромського, Російського)
60
2,0...3,0

��  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ХІМІЧНИЙ СКЛАД, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ХАРЧОВА ТА БІОЛОГІЧНА ЦІННІСТЬ ЗНЕЖИРЕНОГО МОЛОКА, МАСЛЯНКИ ТА МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ

ТЕПЛОФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЕРШКОВОГО МАСЛА

ПРОСТОКВАША